Αναχαιτίσθηκαν ρωσικά αεροσκάφη στην Αλάσκα




Φωτό από το MilitaryTime

Σεπτέμβριος 20, 2014.

Δύο μαχητικά αεροσκάφη  F-22 αναχαίτισαν έξι αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας που προσέγγισαν στη δυτική ακτή της Αλάσκας, δήλωσαν αξιωματούχοι την Παρασκευή.


Ο αντισυνταγματάρχης Michael Jazdyk, εκπρόσωπος από τη Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας Βόρειας Αμερικής, είπε ότι  αμερικανικά μαχητικά εντόπισαν τα αεροπλάνα 55 ναυτικά μίλια από την Αλάσκα, περίπου στις 19:00 ώρα Ειρηνικού, την Τετάρτη.

Τα ρωσικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν ως δύο IL-78 μεταφοράς καυσίμου- ανεφοδιασμού, δύο μαχητικά Mig-31 και δύο «Αρκούδες» βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς.

Είχαν κατεύθυνση νότια και επέστρεψαν στη βάση τους στη Ρωσία, μετά από την αναχαίτιση των αμερικανικών αεριωθουμένων.

Στις 1:30 π.μ. την Τετάρτη, δύο καναδικά CF-18 μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν τα βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς περίπου 40 ναυτικά μίλια από την ακτή του Καναδά στη θάλασσα Beaufort.

Και στις δύο περιπτώσεις τα ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στην  ζώνη αναγνώρισης της αεράμυνας, που εκτείνεται περίπου 200 μίλια από την ακτογραμμή. Τα ρωσικά αεροσκάφη δεν εισήλθαν στον εναέριο χώρο των Ηνωμένων Πολιτειών ή του Καναδά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Military Times κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, αμερικανικά μαχητικά έχουν αναχαιτίσει  πάνω από 50 ρωσικά βομβαρδιστικά που πλησίασαν το χώρο της Βόρειας Αμερικής.

Η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας Βόρειας Αμερικής - North American Aerospace Defense Command, είναι μία αμερικανο-καναδική διοίκηση υπεύθυνη για την αεράμυνα της Βόρειας Αμερικής.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr