Μοσούλη: Ιρακινά αεροπλάνα ρίχνουν φυλλάδια στους κατοίκους




Σεπτέμβριος 10, 2014.

Από την αρχή της εβδομάδας, ιρακινά στρατιωτικά αεροπλάνα έχουν διαταχθεί να πετούν πάνω από την πόλη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, και να πετούν φυλλάδια προς τους κατοίκους για να αντιδράσουν κατά των μαχητών  του Ισλαμικού Κράτους.


«Ιρακινά στρατιωτικά αεροπλάνα έχουν πετάξει φυλλάδια πάνω από τις γειτονιές της Μοσούλης αργά το βράδυ της Τρίτης», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στα ιρακινά τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δήλωσε ότι τα φυλλάδια είχαν το έμβλημα του ιρακινού υπουργείου Άμυνας και έγραφαν: «Το «Ισλαμικό Κράτος» είναι τρομοκράτες, νικήθηκαν από τους ιρακινούς ήρωες στο Αμρλί και σύντομα θα εγκαταλείψουν και τη Μοσούλη  από τη δύναμη των κατοίκων».

Ο αυτόπτης μάρτυρας- όπως γράφει η κουρδική ιστοσελίδα του Κιρκούκ- στο φυλλάδιο υπήρχαν μερικές φωτογραφίες από όπλα  και στρατιωτικά οχήματα του ιρακινού στρατού,  και τη σημαία του Ιράκ να κυματίζει σε έναν ψηλό λόφο, όπως γράφει χαρακτηριστικά.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr