Οι Άραβες συμμάχησαν με τις ΗΠΑ εναντίον του ‘Ισλαμικού Κράτους’




Σεπτέμβριος 24, 2014.
Πρώτη φορά μετά τον πόλεμο του Κόλπου το 1991, τα αραβικά κράτη προσχώρησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να πραγματοποιήσουν μια στρατιωτική αποστολή.


Το Μπαχρέιν επιβεβαίωσε ότι στην επιχείρηση κατά του ‘Ισλαμικού Κράτους’ συμμετείχαν δύο μαχητικά τύπου Lockheed Martin F-16 Fighting Falcons. Η Ιορδανία συμμετείχε με δύο F-16, το Κατάρ με δύο μαχητικά Dassault Mirage, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τέσσερα F-16.

Η Σαουδική Αραβία έστειλε  δύο Boeing F-15S Eagles, (στο ένα είχε το πηδάλιο ο πρίγκιπας Χαλέντ μπιν Σαλμάν, ο γιος του διαδόχου του θρόνου, του πρίγκιπα υπουργού Άμυνας Σαλμάν μπιν Αμπντ αλ Αζίζ).

Κύριος σύμμαχος των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή είναι η Σαουδική Αραβία.
«Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας  στον κόσμο πετρελαίου, η πατρίδα του ιδρυτή του Ισλάμ, πήρε μέρος στη στρατιωτική επειχείρηση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, υποστηρίζοντας τον αδελφικό λαό της Συρίας στον αγώνα του για την ασφάλεια, την ενότητα, την ειρήνη και την ανάπτυξη», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών πρίγκιπας Σαούντ αλ-Φαϊζάλ Αλ Σαούντ, δήλωσε ότι η καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων θα είναι μακρά και θα απαιτήσει όλα τα μέλη της πίστης να κινηθούν με όλες τους τις δυνάμεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες δεκαετίες οι σαουδαραβικές ένοπλες δυνάμεις συμμετείχαν σε μάχες μόνο εντός των συνόρων τους.

Στο σύνολο των επιθέσεων συμμετείχαν και δύο αμερικανικά πλοία από την Ερυθρά θάλασσα που εκτόξευσαν 47 πυραύλους Tomahawk, σημειώνει το ισραηλινό κανάλι ‘9’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr