Το Ισλαμικό Κράτος κυκλοφόρησε βίντεο με Βρετανό όμηρο






Σεπτέμβριος 18, 2014.

Τζιχαντιστές από την ομάδα «Ισλαμικό Κράτος» ανάρτησαν στο διαδίκτυο ένα νέο βίντεο με ένα Βρετανό όμηρο, τον John Cantlie, που συνελήφθη πριν από δύο χρόνια στη Συρία.


Στο προπαγανδιστικό βίντεο ο βρετανός όμηρος απευθύνεται στους απλούς Βρετανούς, κάνοντας έκκληση να σταματήσουν τις δυτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική οργάνωση.

«Το Νοέμβριο του 2012 πήγα στη Συρία, όπου αργότερα συνελήφθηκα από το Ισλαμικό Κράτος», είπε ο Βρετανός.

«Τώρα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, τα πράγματα έχουν αλλάξει, καθώς το Ισλαμικό Κράτος έχει επεκταθεί στην Ανατολική Συρία και στο Δυτικό Ιράκ, σε μια περιοχή που είναι μεγαλύτερη από ό, τι το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές άλλες χώρες», είπε.

Ο Βρετανός όμηρος δηλώνει ότι η ζωή του κρέμεται από το Ισλαμικό Κράτος και απευθυνόμενος στο βρετανικό λαό  ρωτάει:  «μετά από δύο καταστροφικούς και εξαιρετικά αντι-δημοφιλείς πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, γιατί οι κυβερνήσεις μας, τόσο ανυπόμονα θέλουν να συμμετάσχουν σε μια άλλη χαμένη σύγκρουση;».

Το βίντεο καθορίζεται ως προπαγανδιστικό της τρομοκρατικής οργάνωσης με στόχο την πρόκληση αντιδράσεων στη Μεγάλη Βρετανία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr