Οι τζιχαντιστές απαγόρευσαν την κουρδική γλώσσα στη Μοσούλη




 
Σεπτέμβριος  8, 2014.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους (ΙΚ) έχουν αρχίσει να ακολουθούν τακτική διωγμού  των κατοίκων στη Μοσούλη, μετά τις ήττες τους από τις κουρδικές δυνάμεις Πεσμέργκα, γράφει κουρδικό δημοσίευμα του Κιρκούκ.


Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του Σαέντ Μαμουζίνι, από το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα στη Μοσούλη, ότι οι ‘μαχητές του ΙΚ ετοιμάζουν  μια πολιτική «αραβοποίησης» των κατοίκων στη Μοσούλη και ακολουθούν τακτική μεγάλης πίεσης προς τους Κούρδους της πόλης’.

Ο Μαμουζίνι θα προσθέσει ότι «οι τζιχαντιστές έχουν προβεί σε κατάσχεση  των κινητών τηλεφώνων και όλων των συσκευών επικοινωνίας».

Επίσης έχει οι μαχητές του ΙΚ, εκβιάζουν τους Κούρδους να μετακομίσουν  από τα σπίτια τους και να συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένη συνοικία της πόλης, στη Ρασιντίγια, υποστηρίζοντας ότι «οι Κούρδοι δεν πρέπει να βρίσκονται σε αραβικές γειτονιές».

Ο Μαμουζίνι, είπε ότι οι Κούρδοι στη Μοσούλη είναι άοπλοι, άμαχοι, και επιζητούν να προσφύγουν σε κουρδικό έδαφος, αλλά οι τζιχαντιστές δεν τους αφήνουν να μετακινηθούν.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr