Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ θα θέσουν ζήτημα ανεξαρτησίας





Σεπτέμβριος 8, 2014

Η τριμερής Ομάδα Συνδέσμου για την Ουκρανία, είχε συμφωνήσει να συναντηθεί ξανά. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσα σε διάστημα 7-8 ημερών, αναφέρει δημοσίευμα των αυτονομιστών του Ντονέτσκ.


Κατά τη συνάντηση αναμένεται να παραβρεθούν εκτός από τους εκπροσώπους των μη αναγνωρισμένων δημοκρατιών, εκπρόσωποι του Κιέβου και της Μόσχας.

Ο πρωθυπουργός της ΛΔ Ντονέτσκ Αλεξάνταρ Ζαχαρτσένκο, γράφει το δημοσίευμα, δήλωσε:

«Σύμφωνα με την προκαταρκτική συμφωνία η διαπραγματευτική ομάδα θα διευρυνθεί. Από το γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας θα έρθουν και άλλοι. Δεν γνωρίζω ποιοι- βρισκόμαστε ακόμη στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Από τη Ρωσία θα παραβρεθεί ο Ζουράμποφ.

Κατά την προσεχή συνεδρίαση, οι εκπρόσωποι   της Ντονμπάς, σχεδιάζουν να θέσουν το ζήτημα της ανεξαρτησία των δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Εάν αυτό γίνει αποδεκτό,  η Ρωσία θα αποτελέσει ο κύριος εταίρος τους.

Ο πρωθυπουργός του Ντονέτσκ, Αλεξάνταρ Ζαχαρτσένσκο είπε ότι η συζήτηση σχετικά με το ειδικό  καθεστώς εκκρεμεί, έως  το πέρας το συζητήσεων, όπως αναφέρει και το Ίντερφαξ.

Η τελευταία συνάντηση της Ομάδας Επαφής πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Μινσκ. Στη συνέχεια οι αντιμαχόμενες πλευρές κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μια εκεχειρία και ανταλλαγή αιχμαλώτων. Η συνάντηση περιλάμβανε μια συμφωνία δώδεκα σημείων, αναφέρει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr