Φόβοι Τούρκου ΥΠΕΞ : Τα όπλα της Δύσης θα καταλήξουν στο PKK




Σεπτέμβριος 8, 2014.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου- Mevlüt Çavuşoğlu, εξέφρασε επιφυλάξεις για την κατάληξη των όπλων που θα αποστείλουν οι δυτικές χώρες στο Ιράκ για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.


Ο Τσαβούσογλου επεσήμανε ότι ο στρατός του Ιράκ είναι διασπασμένος σε διάφορες ομάδες και αυτό είναι ένα αρνητικό στοιχείο για την παρακολούθηση της παράδοσης των όπλων.

«Έχουμε εκφράσει την ευαισθησία μας στο ζήτημα αυτό, ότι υπάρχει περίπτωση τα όπλα αυτά να πέσουν στα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK”, είπε ο Τούρκος υπουργός.

Σε συνέντευξή του ο Τσαβούσογλου δήλωσε  ότι το ζήτημα αυτό το έθεσε κατά τη σύνοδο κορυφής του NATO στην Ουαλία,   για τους κινδύνους και τις απειλές που πιθανόν θα προκύψουν εάν τα όπλα που προβλέπουν να προσφέρουν οι δυτικές χώρες στο στρατό του Ιράκ, πέσουν στα χέρια των Κούρδων του PKK.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr