Μαύρη Θάλασσα: Η αμερικανο-ουκρανική άσκηση ‘Sea Breeze 2014’





Σεπτέμβριος 8, 2014. (φωτογραφίες)

Κίεβο.

Στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας από τις 8 έως τις 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται  η διμερής ναυτική άσκηση Ουκρανίας- Ηνωμένων Πολιτειών, με την ονομασία «Sea Breeze 2014», αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNN.


Ο δεδηλωμένος στόχος της άσκησης είναι «διεθνής επιχείρηση για την αποκατάσταση και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας σε ζώνη κρίσης», όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Στην άσκηση λαμβάνουν  μέρος συνολικά 12 πολεμικά πλοία και σκάφη υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων πέντε πλοίων από τις ναυτικές δυνάμεις της Ουκρανίας και δύο σκάφη της Κρατικής υπηρεσίας Συνόρων.

Συμμετείχαν στην εκπόνηση κοινών δράσεων στην άσκηση, εκπρόσωποι του Καναδά, της Ισπανίας, της Ρουμανία και της Τουρκίας. Ως παρατηρητές στάλθηκαν από τη Γεωργία, Νορβηγία, Σουηδία και Γαλλία.

Επικεφαλής των ουκρανικών ναυτικών δυνάμεων κατά την άσκηση, ήταν ο  Πλοίαρχος Αλεξέι Νετζπάπα και των αμερικανικών δυνάμεων ο James Aiken.
Οι ασκήσεις με την ονομασία ‘Sea Breeze’ διεξάγονται από το 1997, μέχρι το 2013 έχουν διεξαχθεί 11 ασκήσεις.

Για τη συμμετοχή της Ουκρανίας στην πολυεθνική άσκηση εκδόθηκε απόφαση από την προεδρία της Ουκρανίας «Περί έγκρισης εισαγωγής ενόπλων δυνάμεων άλλων κρατών στο έδαφος της Ουκρανίας το 2014», αναφέρει το δημοσίευμα.











--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr