Κοινές ασκήσεις NATO και Γεωργίας- δεν ...απευθύνονται στη Ρωσία!
Σεπτέμβριος 12, 2014.
Οι κοινές ασκήσεις, καθώς και οι άλλες δραστηριότητες με το ΝΑΤΟ, έχουν στόχο την ασφάλεια της Γεωργίας, και δεν απευθύνονται εναντίον καμίας χώρας.
Αυτό δήλωσε ο πρέσβης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, Λεβάν Ντολίντζε, σε συνέντευξη του, στην εφημερίδα «Ρεζονάνς’.


Το νέο πακέτο της συνεργασίας, το οποίο εγκρίθηκε κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, προβλέπει τη δημιουργία ενός κέντρου εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ, όπου θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδεύονται τμήματα στρατού από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Το πακέτο, μεταπηδά τις σχέσεις Γεωργίας- ΝΑΤΟ σε ένα νέο επίπεδο και παρέχει μια σειρά συγκεκριμένες λύσεις, γράφει το δημοσίευμα.

« Το πακέτο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός κοινού Κέντρου Κατάρτισης και Αξιολόγησης του ΝΑΤΟ στη Γεωργία, όπου θα πραγματοποιούνται περιοδικά εκπαιδευτικά τμήματα για τη δημιουργία υποβάθρου στην άμυνα της Γεωργίας, οι απόφοιτοι των οποίων θα τοποθετηθούν στο υπουργείο Άμυνας της χώρας και θα συμμετέχουν ενεργά στην περαιτέρω ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, καθώς και σε άλλα στοιχεία», δήλωσε ο Ντόλιντζε.

Σύμφωνα με τον πρέσβη, η Γεωργία θα συμπεριληφθεί στην ομάδα της λεγόμενης «χρυσής κάρτας» και ως μέλος της ομάδας αυτής δεν θα συμμετέχει, απλά, στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ, αλλά και στο σχεδιασμό τους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr