Ντιγιαρμπακίρ: Το PKK επιτέθηκε σε Τούρκους επιθεωρητές σχολείων






Σεπτέμβριος 12, 2014.

«Οι μαχητές της κουρδικής τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK επιτέθηκαν σε μια ομάδα Τούρκων επιθεωρητών στην περιοχή Lice του Diyarbakir που πήγε να επισκεφθεί ένα σχολείο που ανεγέρθη από το PKK παράνομα», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Η κουρδική ένοπλη οργάνωση επιτέθηκε στους Τούρκους επιθεωρητές  που είχαν εντολή να ελέγξουν το σχολείο το οποίο χτίσθηκε από τους Κούρδους χωρίς άδεια του υπουργείου Παιδείας. Οι ένοπλοι επιτέθηκαν στους επιθεωρητές με μπαζούκας και πολυβόλα.

Σημειώνεται ότι, ως μέρος της κουρδικής διαδικασίας επίλυσης, ο αρχηγός του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος  είναι έγκλειστος στις τουρκικές φυλακές, είχε δώσει εντολή στην οργάνωση να σχηματίσει μια κουρδική αυτοδιοίκηση στη νότια Τουρκία. Το τετραόροφο σχολείο χτίσθηκε από τους Κούρδους της πόλης Lice, για να χρησιμοποιηθεί ως σχολείο εκπαίδευσης στην κουρδική γλώσσα.

Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι επιθεωρητές, είχαν συνοδεία την τουρκική χωροφυλακή, η οποία αντέδρασε αμέσως στα πυρά των Κούρδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν τραυματίσθηκε κανένας.

Το κουρδικό κόμμα HDP κάλεσε τους Κούρδους να μην στέλνουν τα παιδιά τους στα τουρκικά σχολεία στο Ντιγιαρμπακίρ, εκτός εάν τα μαθήματα γίνονται στην κουρδική γλώσσα, όπως σημεώνει η γκαζέτα Αϊντινλικ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr