Η Γερμανία απαγορεύει κάθε δραστηριότητα του Ισλαμικού Κράτους, στη χώρα




Σεπτέμβριος 12, 2014.

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση κάθε δραστηριότητα του «Ισλαμικού Κράτους» στη χώρα, στοχεύοντας να εμποδίσει την πρόσληψη τζιχαντιστών στη Γερμανία, κυρίως μέσω του διαδικτύου, ή με επαφές τζιχαντιστών που επιστρέφουν στην Ευρώπη για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.


Η απαγόρευση αυτή, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα που επικαλείται το Der Spiegel,   συνέπεσε με την έναρξη της ευρείας εκστρατείας των ΗΠΑ εναντίον  του ‘Ισλαμικού Κράτους’ που περιλαμβάνουν αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και στο Ιράκ, και η απαγόρευση της Γερμανίας συμπεριλαμβάνει όλη την προπαγάνδα του ΙΚ, σύμβολα και δραστηριότητες.

Η απαγόρευση, ωστόσο,  δεν σημαίνει ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει τεθεί ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση, για αυτό χρειάζεται δικαστική απόφαση.

Για να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους με στρατιωτική ενίσχυση του Ιράκ, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, έχει σπάσει την μεταπολεμική πολιτική της Γερμανίας, να μην αποστέλλει όπλα σε εμπόλεμες ζώνες και έχει αρχίσει την αποστολή όπλων και εξοπλισμού στους Κούρδους του Ιράκ για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών.

«Η τρομοκρατική οργάνωση του ‘Ισλαμικού Κράτους’ είναι μια απειλή για τη δημόσια ασφάλεια  της Γερμανίας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, εκτιμώντας ότι πάνω από 400 τζιχαντιστές από τη Γερμανία έχουν ενωθεί με το Ισλαμικό Κράτος και περίπου 40 έχουν σκοτωθεί.

Περισσότεροι από 100 έχουν επιστρέψει στη Γερμανία και «ορισμένοι από την εμπειρία της μάχης, έχουν μάθει να μισούν», είπε ο ντε Μεζιέρ.



--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr