Τουρκία: 26 οι νεκροί – "Γιατί η Τουρκία δεν υποστήριξε τους Κούρδους"




Οκτώβριος 9, 2014.

Άγκυρα.

Ο αριθμός των νεκρών από τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις των Κούρδων στην Τουρκία αυξήθηκε στους 26, μετά το θάνατο ενός ακόμη άνδρα ο οποίος είχε τραυματισθεί σοβαρά σε διαδηλώσεις στην επαρχία Σιίρτ, γράφει η τουρκικη εφημερίδα Σαμπάχ.


Ο 25χρονος Kamil Taş πέθανε στο κρατικό νοσοκομείο της πόλης Σιίρτ, στο οποίο διεκομίσθηκε όταν δέχθηκε επίθεση σε ένα βενζινάδικο στην επαρχία, ανέφεραν οι αξιωματούχοι της Υγείας την Πέμπτη.

Οι διαμαρτυρίες ξέσπασαν σε όλη την Τουρκία όταν οι εξτρεμιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ διείσδυσαν στην κουρδική πόλη της Συρίας, Κομπανί που είναι, επίσης, γνωστή και ως Άιν αλ Αράμπ.

Γιατί η Τουρκία δεν υποστήριξε την Κομπανί

Οι διαδηλωτές εναντιώθηκαν  όταν η τουρκική κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε για να σταματήσει την αδιάκοπη εξάπλωση της εξτρεμιστικής ομάδας στην περιοχή της κουρδικής πόλης, όπου έγινε θέατρο μαχών μεταξύ των Κούρδων και των εξτρεμιστών, σημειώνει η Σαμπάχ και προσθέτει:

«Οι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η χώρα είναι ενάντια στην υποστήριξη του Κόμματος της  Δημοκρατικής Ένωσης των Κούρδων (PYD) το οποίο μάχεται κατά των εξτρεμιστών στην Κομπανί, τόσο σε οικονομική, όσο και σε στρατιωτική βοήθεια, ακόμη και αν μάχεται κατά των εξτρεμιστών του ‘ισλαμικού κράτους’. Η Τουρκία θεωρεί προέκταση του PKK το κόμμα της Συρίας, και το PKK έχει χαρακτηρισθεί ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, καθώς και τις ΗΠΑ και την ΕΕ».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr