Σκόπια-Αλβανία: Προτεραιότητα στη σιδηροδρομική σύνδεση του διαδρόμου 8




Οκτώβριος 18, 2014.

Η κατασκευή του ‘Διαδρόμου 8’ και ιδιαίτερα του σιδηροδρομικού τμήματος του,  που θα συνδέει τα Σκόπια με το λιμάνι του Δυρραχίου της Αλβανίας, αποτελεί προτεραιότητα των δύο χωρών.


Αυτό τόνισαν στελέχη των δύο σιδηροδρομικών εταιρειών, Ιρφάν Ασάνι και Γκένσι Αλιζότι, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δυρράχιο.

«Ο διευθυντής Δημόσιων επιχειρήσεων των υποδομών των σιδηροδρόμων στο νοτιοσλαβικό κράτος –FYROM,  Ιρφάν Ασάτι, ενημέρωσε τον Αλβανό ομόλογό του, Γκένσι Αλιζότι, για την πρόθεση της κυβέρνησής του να προχωρήσει στην κατασκευή της σιδηροδρομικής σύνδεσης».

Πρόσθεσε ότι για την υλοποίηση του έργου  βρίσκεται σε αναμονή η κυβέρνηση των Σκοπίων για τη συνδρομή των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων  που θα χρηματοδοτήσουν ένα μεγάλο μέρος του διαδρόμου.

  «Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα έχουμε επαφές σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων που θα καθορίσουν τα κοινά σημεία που πρέπει να συνδεθούν» ανέφερε ο Ασάνι μετά τη συνάντηση.

Το έργο βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της δημιουργίας ομάδων εργασιών και από τις δύο πλευρές.

Όπως τονίζεται, στο σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων,  η σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει τις δύο χώρες θα έχει  αμοιβαία οικονομικά οφέλη, σημειώνει το ‘24βέστι’

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr