Σκοτώνουν ακόμη άμαχους στο Ντονέτσκ




Οκτώβριος 8, 2014.

Πύραυλοι έπεσαν κοντά στο σούπερ μάρκετ ‘Amstor’ στο εστιατόριο ‘Tip-top’ και στο αθλητικό σωματείο ‘Sportmaks’, όπως δημοσιεύει το ρωσικό Ria Novosti.

Δημοσιογράφος του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων AFP που βρίσκονταν στην πόλη ανέφερε ότι δύο άψυχα σώματα πολιτών βρίσκονταν κοντά σε καφετέριες της πόλης, ενώ πολλοί τραυματίσθηκαν στο σούπερ μάρκετ, στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στα κτήρια των κατοικιών.


Επίσης, το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων δημοσίευσε ότι κατά τις τελευταίες 24 ώρες στο Ντονέτσκ σκοτώθηκαν τρεις άμαχοι και τρεις Ουκρανοί στρατιώτες.

Ακόμη, ο ειδησεογραφικός οργανισμός UNN, δημοσίευσε δήλωση της δημαρχίας της πόλης, για την 8η Οκτωβρίου, που αναφέρει ότι στο Ντονέτσκ σκοτώθηκαν τρεις άμαχοι και άλλοι τέσσερις , άμαχοι επίσης, τραυματίστθηκαν.

Στη Γενεύη, ανακοινώθηκε, νωρίτερα σήμερα, ότι από την αρχή της σύγκρουσης στην Ντονμπάς, μέχρι τις 6 Οκτωβρίου σκοτώθηκαν 3.660 και τραυματίσθηκαν 8.756 άτομα.
Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε ότι από την έναρξη της εκεχειρίας στις 5 Σεπτεμβρίου σκοτώθηκαν 331 άνθρωποι, σημειώνει το B92.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr