Σκόπια: Υπό υγειονομικό έλεγχο οι εκατοντάδες προσκυνητές που επιστρέφουν από τη Μέκκα




Οκτώβριος 10, 2014.

Σκόπια.

Η χολέρα, η ελονοσία, ο ιός Έμπολα και αναπνευστικές ασθένειες, που εμφανίζονται στην αραβική χερσόνησο, είναι πιθανόν να εισαχθούν στη χώρα. Για το λόγο αυτόν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους περίπου 1.000 προσκυνητές, πολίτες του νοτιοσλαβικού κράτους, που μετέβησαν στη Μέκκα της


 Σαουδικής Αραβίας, για προσκύνημα. Οι έλεγχοι θα γίνονται κατά τις προσεχείς 7 με 10 ημέρες τόσο στα σύνορα, όσο και στα αεροδρόμια, όπως σημειώνει το δημοσίευμα της σλαβικής εφημερίδας Ούτρινσκι των Σκοπίων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρόληψης Νοσημάτων, Ζβόνκο Μιλένκοβιτς δήλωσε ότι η αρμόδια υπηρεσία έχει προετοιμαστεί πριν από μήνες και ενημέρωσε τα άτομα που επισκέπτονται  την αραβική χώρα για τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται  και τους συμβούλευσε με φυλλάδια πώς να προστατευθούν από οξείες λοιμώδεις ασθένειες και πως πρέπει να ενεργούν σε κάθε περίπτωση.

Ο ίδιος θα τονίσει ότι για την αντιμετώπιση της εισόδου των προσκυνητών, ειδικοί εκπαιδευμένοι ιατροί θα ενημερώσουν τους προσκυνητές  για την ανάγκη ελέγχου της κατάστασης της υγείας τους στα συνοριακά σημεία της χώρας.
Στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, περίπου 40 τοις εκατό του πληθυσμού είναι μουσουλμανικού θρησκεύματος (κυρίως Αλβανοί).

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr