Η Γερμανία δημιούργησε στρατιωτική βάση στο Κουρδιστάν




Οκτώβριος 8, 2014.

Ο γερμανικός στρατός δημιούργησε μια στρατιωτική βάση στο ιρακινό Κουρδιστάν, στην πρωτεύουσα Αρμπίλ.


Σκοπός των Γερμανών στρατιωτικών είναι η εκπαίδευση των δυνάμεων πεσμεργκά που σήμερα αγωνίζονται κατά των  ισλαμιστών του ‘ισλαμικού κράτους’, στο βόρειο Ιράκ.

Πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις πεσμεργκά δήλωσε ότι οι Γερμανοί στρατιωτικοί έχουν αρχίσει, ήδη, την κατάρτιση των αξιωματικών των πεσμεργκά στη χρήση των προηγμένων γερμανικών όπλων που πρόσφατα παραδόθηκαν στο Κουρδιστάν.

Η πηγή που μίλησε με τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι η βασική εκπαίδευση γίνεται στη γερμανική βάση στην Μπινασλάουα, οικισμός στα περίχωρα της Αρμπίλ.

«Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης, γίνεται σε δύο φάσεις. Οι πεσμεργκά πρέπει να περάσουν και από την προφορική και από την πρακτική εκπαίδευση», πρόσθεσε  η πηγή.

Τον περασμένο μήνα, ο γερμανικός στρατός εκπαίδευσε 32 αξιωματικούς πεσμεργκά για το πώς πρέπει να χρησιμοποιούν σωστά τα νέα όπλα σε μία άσκηση που έγινε με τους Γερμανούς στρατιώτες.

Η Γερμανία έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην υποστήριξη των Κούρδων στον πόλεμο κατά των εξτρεμιστών του ‘ισλαμικού κράτους’ που άρχισαν να επιτίθενται στην περιοχή.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr