Η Βρετανία στέλνει ένοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ιράκ




Οκτώβριος 16, 2014.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη την αποστολή ενόπλων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των εξτρεμιστών του ‘ισλαμικού κράτους’, συγχρόνως με την υποστήριξη των  βρετανικών αεροσκαφών Tornado τα οποία, ήδη, διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές.


Η Βρετανία είναι μέρος του διεθνούς συνασπισμού, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, στον οποίο συνασπισμό συμμετέχουν και εταίροι από τη Μέση Ανατολή, οι οποίοι προσπαθούν να ανακόψουν την προέλαση των εξτρεμιστών του ‘ισλαμικού κράτους’ που έχουν καταλάβει μεγάλα γεωγραφικά τμήματα από τη Συρία και το Ιράκ.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ‘Reaper’, που δημιουργήθηκαν από την αμερικανική εταιρεία General Atomics, είχαν χρησιμοποιηθεί στο Αφγανιστάν, όπως ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Michael Fallon σε γραπτή αναφορά του στο Κοινοβούλιο.

«Τα οπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, «Reaper», έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν εξ αποστάσεως και θα προστεθούν στις αεροπορικές επιθέσεις που τώρα διεξάγονται», είπε.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr