Η Γερμανία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να εξοπλίσει τους Κούρδους του PKK




Οκτώβριος 16, 2014.

Γερμανός ανώτερος πολιτικός, προσκείμενος στην Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να εξοπλίσουν το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα- PKK, ως μέρος των προσπαθειών του συνασπισμού για να νικήσουν τους αγωνιστές του ‘ισλαμικού κράτους’, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Η Γερμανία έχει, ήδη, αποστείλει όπλα στους Κούρδους στο Βόρειο Ιράκ, αλλά η Μέρκελ έχει αποκλείσει την υποστήριξη των Κούρδων του PKK,  που εδώ και δεκαετίες αγωνίζεται για αυτονομία κατά της Τουρκίας και έχει χαρακτηρισθεί ως τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ (σημειώνει το δημοσίευμα).

Η τουρκική κυβέρνηση αντιτίθεται σε μια τέτοια ενδεχόμενη κίνηση.

«Γνωρίζω τα προβλήματα που έχει η Τουρκία με το PKK, αλλά αν τα παραμελήσουμε αυτά, θα δούμε ότι το ‘ισλαμικό κράτος’ καταλαμβάνει σημαντικές πόλεις στα σύνορα και αναπτύσσεται περισσότερο, δημιουργώντας μια ορατή απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια», δήλωσε στο Κοινοβούλιο, ο Volker Kauder,  ηγέτης των χριστιανοδημοκρατών του κόμματος της Μέρκελ (CDU), γράφει το Ντουνιά Μπουλτενί, επικαλούμενο σχετική αναφορά από το Spiegel Online.

«Δεν αποκλείω την υποστήριξη και άλλων ομάδων. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει με σύμφωνη την Τουρκία, όχι ενάντιά της. Αυτό, ισχύει και για την υποστήριξη του PKK», πρόσθεσε ο Kauder.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr