Βρετανός Πρέσβης: Τα Σκόπια ενδέχεται να χάσουν τη σύσταση για διαπραγματεύσεις




Οκτώβριος 3, 2014.

Σκόπια.

Ο κίνδυνος να ανακληθεί η σύσταση για έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ορατός, εφ’ όσον δεν βελτιωθεί η πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, δήλωσε ο Βρετανός πρέσβης στα Σκόπια, Charles Garrett, σε συνέντευξή του σήμερα.


Ο Garrett- Γκάρετ, διευκρίνισε ότι ορισμένες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πιστεύουν ότι το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων-FYROM,  πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης και στην περίοδο της συζήτησης ενδέχεται να παρουσιασθεί συμφόρηση προς την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Ο Βρετανός πρέσβης τόνισε ότι το κρίσιμο σημείο στη χώρα είναι ο πολιτικός διάλογος, ο οποίος πρέπει να αποκατασταθεί επειγόντως.

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό  για μεγάλο μέρος του λαού,  η αποκατάσταση των θεσμών και της δημοκρατίας στη χώρα, τόσο από το VMRO-DPMNE όσο και από το SDSM. Είναι πολύ σημαντικό οι δύο πλευρές να αντιμετωπίσουν την κατάσταση το συντομότερο δυνατόν. Όσο πιο γρήγορα θα υπάρξει ένα πλήρως λειτουργικό κοινοβούλιο στη χώρα, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουμε μπροστά, ώστε να αποτραπεί η ζημιά που μπορεί να προκληθεί από μια μακρά περίοδο πολιτικού αδιεξόδου», δήλωσε ο Charles Garrett, πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στα Σκόπια.

Στην τελευταία συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης,  μίλησαν για την κατάσταση των χωρών μελών, συμπεριλαμβανομένης της FYROM.

Οι ευρωβουλευτές έκαναν επανειλημμένες παρατηρήσεις σχετικά με την ελευθερία του λόγου, του πολιτικού διαλόγου, τη διαφθορά, τον νόμο της κάθαρσης που τον χαρακτήρισαν ελεγχόμενο και πολιτικοποιημένο, όπως σημειώνει το 24Βέστι.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr