Επίσκεψη του επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στον Αλί Αχμέτι




Οκτώβριος 8, 2014.

Τέτοβο.

Ο Αλί Αχμέτι δέχθηκε τον επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα  Σκόπια,  Χάρη Λαλάκο στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στο Τέτοβο.


Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι σχέσεις των Σκοπίων με την Ελλάδα, οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και τις πρόσφατες εξελίξεις προς την κατεύθυνση της ευρω-ατλανικής ενσωμάτωσης.

«Ο Αχμέτι αναφέρθηκε στη σημασία της ευρω-ατλαντικής ενσωμάτωσης της FYROM και προέτρεψε για μεγαλύτερη διεθνή συμμετοχή και διαμεσολάβηση μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να καταλήξουν σύντομα,  σε έναν συμβιβασμό», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η συμβιβαστική λύση, πρόσθεσε ο ηγέτης του κόμματος της  Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση, είναι απαραίτητη προς όφελος των δύο χωρών και για ολόκληρη την περιοχή, επειδή μόνο μια συνολικά ενταγμένη περιοχή στις ευρω-ατλαντικές δομές, παρέχει βιώσιμη ειρήνη, σταθερότητα και δυνατότητα οικονομικής ανάπτυξης.

Ο Έλληνας διπλωμάτης  είπε ότι η εξωτερική πολιτική στην Ελλάδα βασίζεται στην αρχή της ενσωμάτωσης των γειτόνων της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και η αρχή αυτή παραμένει αμετάβλητη προσθέτοντας  ότι για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να ξεπερασθεί το ζήτημα της ονομασίας.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των γειτόνων, μέσω εποικοδομητικών  και μετριοπαθών δηλώσεων, που θα διευκολύνουν το διάλογο μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων, γράφει το σημερινό σλαβικό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr