Τουρκία: Επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας





Δέκα πέντε οι νεκροί Κούρδοι στις διαδηλώσεις στην Τουρκία

Οκτώβριος 8, 2014.

«Οι ταραχές στην Τουρκία αυξάνονται με ανανεωμένο σθένος», γράφει η ρωσική Κομσομόλσκαγια Πράβντα. Οι τουρκικές αρχές για λόγους ασφαλείας αποφάσισαν να επιβάλουν σε ορισμένες περιοχές της επικράτειας υπό απαγόρευση της κυκλοφορίας.


Οι περιορισμοί στο δρόμο θα παραμείνουν στις επαρχίες του Ντιγιαρμπακίρ, Μαρντίν, Σιίρτ, Μους, Βαν, Μπατμά.

Σε αυτά τα μέρη οι διαμαρτυρίες έγιναν επικίνδυνες για τους πολίτες.  Ομάδες νεαρών Κούρδων έχουν καταστρέψει καταστήματα, έριξαν μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, σε κτήρια και πετροβόλησαν  αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχουν σκοτωθεί από τις τουρκικές δυνάμεις 15 Κούρδοι διαδηλωτές. Όλοι τους- προσθέτει το ρωσικό δημοσίευμα- σκοτώθηκαν από πυροβόλα όπλα της αστυνομίας ή μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου από ένοπλους που ήταν στο πλήθος.

Οι Κούρδοι εξοργίστηκαν από ό, τι συμβαίνει στην πόλη της Συρίας Κομπανί, όπου οι εξτρεμιστές του ‘Ισλαμικού Κράτους’ επιτίθενται στους αμυνόμενους Κούρδους.

Οι ακτιβιστές των κουρδικών οργανώσεων παρά τις εκκλήσεις προς την Άγκυρα να παρέμβει, οι τουρκικές αρχές παρέμειναν σιωπηλές.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr