Οι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν την αχίλλεια πτέρνα των τζιχαντιστών




Οκτώβριος 6, 2014.

Οι αεροπορικές επιθέσεις των αμερικανών με τον αραβικό συνασπισμό κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ θεωρήθηκε ως απαραίτητο βήμα, αλλά οι ίδιες οι επιθέσεις δεν επαρκούν για να καταστρέψουν ή τουλάχιστον, να αποδυναμώσουν την τρομοκρατική οργάνωση.


Για να νικήσουν τους Ισλαμιστές, οι Αμερικανοί με τους συμμάχους τους, πρέπει να συνεργασθούν με ομάδες που βρίσκονται κοντά στους τζιχαντιστές, αλλά οι ομάδες αυτές φοβούνται του τρομοκράτες , όπως είναι τα υπολείμματα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και οι σουνιτικές ομάδες του Ιράκ.

Ο πρώην αναλυτής του Πενταγώνου και σύμβουλος του Συνασπισμού της αντιπολίτευσης στη Συρία, Oubai Shahbandar , είπε ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμός με τους διοικητές του Ελεύθερου  Συριακού Στρατού.

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο CNN και το υπογράφει ο Oubai Shahbandar με τον Michael Pregent, αναφέρεται ότι οι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού έχουν εμπειρία και γνωρίζουν  τα αδύνατα σημεία των τζιχαντιστών για την καταπολέμησή τους.

«Πιστεύουν ότι μπορεί ο συνασπισμός με τις αεροπορικές επιθέσεις θα τους αποδυναμώσει. Αυτό είναι λάθος. Εάν η αμερικανική ηγεσία δεν εντάξει τους αντάρτες της Συρίας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, δεν μπορεί να επέλθει λύση», έγραψε στο άρθρο του.

Σημειώνει, ο αρθρογράφος, επίσης, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να στείλουν ειδικές δυνάμεις στο γειτονικό Ιράκ, να αναπτύξουν δεσμούς με τους σουνίτες αντάρτες που αγωνίζονται τους τζιχαντιστές, προκειμένου να είναι σε θέση να συνεχίσουν τη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ και στα συριακά σύνορα.

Η αμερικανή βοήθεια σε αυτό το μέτωπο θα προσδώσει στον αγώνα τα επιθυμητά αποτελέσματα.


( CNN Editor's note: Oubai Shahbandar is a former Pentagon analyst and an adviser to the Syrian Opposition Coalition. Michael Pregent is an adjunct lecturer at National Defense University. The views expressed are their own)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr