Κομπανί: Σκληρές μάχες στις συνοικίες της πόλης




Οκτώβριος 9, 2014.

Μετά από τις πρόσφατες αεροπορικές επιθέσεις κατά των εξτρεμιστών του ‘ισλαμικού κράτους’, από τον διεθνή συνασπισμό, γύρω από την κουρδική πόλη Κομπανί της Συρίας, συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ  των δυνάμεων λαϊκής άμυνας των Κούρδων –YPG και των εξτρεμιστών του ΙΚ, κοντά στο αστυνομικό τμήμα και στις νότιες περιοχές της πόλης.


Το κουρδικό δημοσίευμα σημειώνει ότι  οι ηγέτες της YPG έχουν τον έλεγχο της πόλης και ότι οι εξτρεμιστές δεν έχουν καταλάβει την πόλη, όπως διατείνονται άλλα δημοσιεύματα.
Σύμφωνα με εντόπιες πληροφορίες οι εξτρεμιστές που πολιορκούν την Κομπανί έχουν ενισχυθεί από ομοϊδεάτες τους από τη πόλη Ράκα, που βρίσκεται νότια της κουρδικής πόλης.

 Πολλοί εξτρεμιστές σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιθέσεις του διεθνή συνασπισμού που βρίσκεται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, όπως σημειώνεται.

Οι αεροπορικές επιθέσεις είχαν εστιάσει την προσοχή τους στα άρματα και τα οχήματα των ισλαμιστών, που προσπαθούν να προσεγγίσουν την πόλη από τα δυτικά.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι παρά τις αεροπορικές επιθέσεις δεν κάμφθηκε  η επιθετική δυναμική των εξτρεμιστών και η πόλη  παραμένει υπό συνεχή απειλή.

Ωστόσο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενο δικές του πηγές, σημειώνει ότι οι εξτρεμιστές έχουν καταλάβει περίπου το ένα τρίτο της πόλης και έχουν αναλάβει τον έλεγχο διαφόρων κτηρίων αλλά βρίσκουν σθεναρή αντίσταση από τους Κούρδους του YPG, μέσα στις συνοικίες.

Γενικό συμπέρασμα είναι ότι, οι αεροπορικές επιθέσεις, δεν αρκούν για  να ανακόψουν την ορμή των τζιχαντιστών. 

Εξάλλου, και ο ναύαρχος, Τζον Κίρμπι, στο αμερικανικό πεντάγωνο, δήλωσε ότι για να σταματήσουν τους ισλαμικές είναι απαραίτητη η επέμβαση χερσαίων δυνάμεων, επισημαίνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr