Ο Πούτιν κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να εγκαταλείψουν τις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες




Οκτώβριος 24, 2014.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να εγκαταλείψουν τις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες τους κατά το συνέδριο της Διεθνούς ομάδας συζήτησης ‘Βαλντάϊ’. 


«Δεν είπα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν απειλή για εμάς, ωστόσο, ο πρόεδρος Ομπάμα είπε ότι η Ρωσία είναι απειλή για τις ΗΠΑ. Δεν νομίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απειλή για εμάς», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος στους συνέδρους.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, τα στρατηγικά συμφέροντα των Αμερικανών και των Ρώσων είναι παραπλήσια, έτσι ώστε,  οι σχέσεις της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, θα πρέπει να βασίζονται σε πράγματα που είναι κοινά και για τις δύο χώρες.

--

[ Σημείωση: Ο «Клуб Валдай»- Σύλλογος (κλαμπ)  Βαλντάι, αποτελείται από γνωστούς Ρώσους  εμπειρογνώμονες- μελετητές της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας. Ιδρύθηκε το 2004. Ένας από τους στόχους του Συλλόγου είναι η βελτίωση της εικόνας της Ρωσίας στο εξωτερικό]

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr