Ερντογάν: Είναι τρομοκράτες οι Κούρδοι μαχητές στη Συρία





Σύμφωνα με τον Ερντογάν οι Κούρδοι μαχητές των ομάδων λαϊκής άμυνας- YPG, είναι τρομοκράτες

Οκτώβριος 19, 2014.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι οι Κούρδοι στην πόλη Κομπάνι της Συρίας είναι «ακριβώς όπως το PKK»  το οποίο η Άγκυρα θεωρεί ως τρομοκρατική ομάδα.


Εμμέσως πλην σαφώς, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, άφησε να εννοηθεί ότι οι τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Συρία, εξυπηρετούν  τα συμφέροντα της Άγκυρας σε σχέση με τις συγκρούσεις που έχουν με τους Κούρδους στη χώρα αυτή.


Σχετική αναφορά για το δημοσίευμα αυτό έχει γίνει από τα κουρδικά κοινωνικά δίκτυα 

Η Τουρκία δεν θα συμφωνούσε σε οποιαδήποτε μεταφορά αμερικανικών όπλων στους Κούρδους μαχητές που πολεμούν τους Ισλαμιστές στη Συρία, δήλωσε την Κυριακή ο Ερντογάν.

Ο ίδιος δήλωσε ότι θεωρεί τους κούρδους που μάχονται στην πόλη Κομπάνι της Συρίας ως προέκταση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, το οποίο έχει εξεγερθεί κατά του τουρκικού κράτους, εδώ και τριάντα χρόνια και έχει χαρακτηρισθεί ως τρομοκρατική ομάδα.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu την Κυριακή, ανέφερε ότι οι  Κούρδοι μαχητές στη Συρία, είναι  όπως και οι  αντάρτες του PKK και ότι η Τουρκία δεν θα πει «ναι» σε οποιαδήποτε αίτημα για βοήθειά τους.

Η αντιπολίτευση της Τουρκίας επισημαίνει ότι  η παρεμπόδιση μεταφοράς όπλων προς τους Κούρδους της Συρίας, για να πολεμήσουν τους εξτρεμιστές, θα περιπλέξει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr