Μάθιου Νίμιτς για Σκόπια: «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας»

Η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων «Слободен печат» γράφει: Όνομα- «Ρεπούμπλικα Γκόρνα Μακεντόνια», γλώσσα «Μακεντόνσκι», και λαός – «πολίτες της Γκόρνα Μακεντόνια»Οκτώβριος 14, 2014.

Ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών στην ελληνο-σκοπιανή διαφωνία του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς θα προτείνει, κατά πάσα πιθανότητα, το όνομα «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας»,  ως λύση στη μακροχρόνια διαφωνία του ονόματος.


Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Σλόμπονταν Πέτσατ’ [Ελεύθερος Τύπος],  η επίσημη ονομασία της χώρας, σύμφωνα με τον Νίμιτς,  θα είναι  ως «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», η γλώσσα θα αναφέρεται ως  ‘Μακεντόνσκι’- ‘μακεδονική’ και ο λαός ‘πολίτες της Άνω Μακεδονίας.

Η Μάθιου Νίμιτς αναμένεται να μεταφέρει την πρόταση στα Σκόπια και την Αθήνα στα τέλη Οκτωβρίου.

Πρόσφατα, η ελληνική εφημερίδα ‘Ελευθεροτυπία’, ανέφερε, επίσης, ότι ο Νίμιτς θα προβεί σε νέα πρόταση, μια πληροφορία που αμφισβητήθηκε από τα Σκόπια, προβάλλοντας την αιτιολογία ότι η ‘Ελλάδα αγοράζει χρόνο στην επίλυση του ονόματος’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr