Η Τουρκία αποκλείει κάθε βοήθεια στους Κούρδους στην Kobanî




Οκτώβριος 14, 2014.

Την Δευτέρα και την Τρίτη, η διεθνής συμμαχία πραγματοποίησε 21 αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών του ‘ισλαμικού κράτους’ στα περίχωρα της πόλης Kobanî της βόρειας Συρίας.


Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, οι αεροπορικές επιθέσεις έχουν καθυστερήσει την πρόοδο της τρομοκρατικής ομάδας στα σύνορα Τουρκίας Συρίας. Ωστόσο η κατάσταση παραμένει ασταθής.

Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος, Francois Hollande δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία πρέπει να ανοίξει τα σύνορά της με τη Συρία για να βοηθήσει τις κουρδικές δυνάμεις που αμύνονται στην Kobanî, σύμφωνα με αναφορά του AFP.

Επιπρόσθετα ο Ολάντ, κάλεσε τις συμμαχικές δυνάμεις να υποστηρίξουν τον αγώνα κατά των τζιχαντιστών με κάθε τρόπο.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι οι αμυνόμενοι Κούρδοι στην πόλη Kobanî δεν μπορούν να λάβουν καμία βοήθεια λόγω της άρνησης της Τουρκίας να ανοίξει ένα διάδρομο διέλευσης.

Σύμφωνα με το Ρόιτερ, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την υποστήριξη των Κούρδων μαχητών που υπερασπίζονται την κουρδική πόλη Kobanî, η κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν, αποφάσισε να στείλει στην πόλη πυρομαχικά και φορητά όπλα καθώς και μηχανισμούς εκτόξευσης ρουκετών.

Πηγές αναφέρουν ότι η αποστολή δεν έχει φθάσει στην πόλη αυτή. 

Επίσης το κανάλι ‘al Jazeera’ ανέφερε ότι η Τουρκία έχει μπλοκάρει κάθε πρόσβαση προς τη Συρία από το έδαφός της.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr