Ο Οτσαλάν κάλεσε για άμεση υποστήριξη των Κούρδων στην Κομπανί




Αντιπροσωπεία του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος- HDP επισκέφθηκε  τις φυλακές του νησιού Ιμραλί 

Οκτώβριος 5, 2014.

Ο φυλακισμένος ηγέτης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν ζήτησε την άμεση βοήθεια προς την πολιορκημένη συριακή πόλη  των Κούρδων, Κομπανί.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αντιπροσωπείας του φιλοκουρδικού  Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος- HDP,  στις φυλακές του νησιού Ιμραλί που βρίσκεται στη φυλακή από το 1999, ο Οτσαλάν δήλωσε στην αντιπροσωπεία ότι η μαζική δολοφονία που συμβαίνει στην Κομπανί, στην περιοχή Ροτζάβα της Συρίας θα έχει άμεση επίδραση στην ειρηνευτική διαδικασία των Κούρδων στην Τουρκία.

Πριν από δύο περίπου εβδομάδες οι εξτρεμιστές της ομάδας του ισλαμικού κράτους, έχουν επιτεθεί σε κουρδικές πόλεις και χωριά στη βόρειο Συρία με σκοπό να εκδιώξουν τους Κούρδους κατοίκους.

Λόγω της απειλής του θανάτου, οι Κούρδοι της Συρίας εγκατέλειψαν την περιοχή και κατευθύνθηκαν σε κουρδικές πόλεις της νότιας Τουρκίας.

«Οι μαζικές δολοφονίες που συμβαίνουν στην Κομπανί, θα έχουν άμεση επίδραση στην ειρηνευτική διαδικασία στην Τουρκία και ενδεχομένως θα είναι η αιτία για την κατάρρευσή τους», προειδοποίησε το ηγέτης του PKK.

Η ειρηνευτική διαδικασία ξεκίνησε επίσημα μεταξύ των Κούρδων και της κυβέρνησης της Άγκυρας στις 21 Μαρτίου 2013, όταν ο αρχηγός του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, διέταξε την κατάπαυση του πυρός και ζήτησε από τους μαχητές του PKK, να αποσυρθούν από τα τουρκικά σύνορα.

Επιπλέον, ο Οτσαλάν, δήλωσε ότι δεν είναι μόνο η δημιουργία κινδύνου για τους Κούρδους και τις δημοκρατικές φιλοδοξίες τους, αλλά τίθεται θέμα  απειλής για την Τουρκία και ολόκληρου του κόσμου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις από την πόλη Κομπανί, βρίσκονται μόλις εκατοντάδες μέτρα από το κέντρο της πόλης, το οποίο έχουν οχυρώσει οι κουρδικές δυνάμεις YPG, γράφει το δημοσίευμα του Αρμπίλ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr