Ανησυχία Τουρκίας: Όπλα για τους Κούρδους στη Συρία στην σελίδα του Λευκού Οίκου






Οκτώβριος 13, 2014.

Επίσημη εκστρατεία έχει αρχίσει να υποστηρίζεται, στη σελίδα του Λευκού Οίκου,  για την παροχή όπλων  στους Κούρδους στη Συρία  και συγκεκριμένα στο PYD,  αφού πρόσφατα είχε δημοσιευθεί άλλη μια αναφορά για την αφαίρεση του PKK ως τρομοκρατικής οργάνωσης από τον κατάλογο των οργανώσεων τρομοκρατίας, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.



(Σημείωση: Πράγματι στη σελίδα του Λευκού Οίκου υπάρχει αυτή η αναφορά  που μέχρι τώρα έχουν υπογράψει 36.790 άτομα και γράφει : Officially arm the Peoples Protection Unit (YPG) of Syria to defend ISIS from destroying the Kobane community)-φωτό

Το τούρκικο δημοσίευμα επισημαίνει ότι  η αναφορά αυτή γίνεται για να λάβουν αμερικανικά όπλα οι Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG), που είναι μια ένοπλη πτέρυγα   του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης  ( PYD), του κλάδου της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK στη Συρία.

Στην αναφορά της ιστοσελίδας του Λευκού Οίκου- επισημαίνει το τούρκικο δημοσίευμα- αναφέρεται το YPG ως ομάδα που υπερασπίζεται την πόλη Kobane και άλλες περιοχές που ζουν Κούρδοι στη Συρία. 

Αναφέρεται , μάλιστα, ότι οι αεροπορικές επιδρομές από τη Δύση δεν είναι αρκούν για να σταματήσουν  το ‘ΙΚ’ από τους στόχους του για τη δημιουργία ενός νέου Ισλαμικού Χαλιφάτου,  σε όλη τη Μέση Ανατολή, μέσω από μια εξαιρετικά βίαιη και θανατηφόρα διαδικασία».

«Κατόπιν σημειώνεται ότι το YPG δεν θα είναι σε θέση να σταματήσει το ‘ΙΚ’αν δεν διαθέτουν βαρύ και σύγχρονο οπλισμό», τονίζει το δημοσίευμα εγείροντας ανησυχία στις προθέσεις της Ουάσιγκτον.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr