Ερντογάν: Η αεροπορική βοήθεια στους Κούρδους αποδείχθηκε λανθασμένη




Οκτώβριος 22, 2014.

Κωνσταντινούπολη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν από την απογείωσή του για τη Λετονία, εξέφρασε την άποψη ότι είχε στο πρόσφατο παρελθόν προτείνει στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να περάσουν οι κουρδικές δυνάμεις ‘πεσμεργκά’ μέσα από την Τουρκία.


 Τόνισε, επίσης,  το γεγονός ότι η ενίσχυση από τον αέρα, των Κούρδων στην πόλη Κομπάνι ήταν απαράδεκτη, γιατί το κόμμα PYD των Κούρδων της Συρίας είναι παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης των Κούρδων της Τουρκίας- PKK και επεσήμανε τις λανθασμένες λήψεις όπλων και πολεμοφοδίων που έπεσαν στην περιοχή που ελέγχεται από το ‘ισλαμικό κράτος’.

Αμφισβήτησε την εκτίμηση ότι το Κομπάνι είναι στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ και ο Τούρκος πρόεδρος  τόνισε ότι δεν έχουν απομείνει άμαχοι σε εκείνη την πόλη, αφού οι διακόσιες χιλιάδες κάτοικοι κατέφυγαν στην Τουρκία.

«Έχω πει στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ότι η Τουρκία θα δεχθεί να συνεργασθεί με τις δυνάμεις πεσμεργκά και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό», δήλωσε ο Erdoğan.

Εκτίμησε ότι οι ρίψεις με αλεξίπτωτα πολεμικού υλικού στους Κούρδους στο Κομπάνι ήταν λάθος υποδεικνύοντας το βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται ένα ‘δέμα’ να πέφτει στην περιοχή που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, γράφει η Σαμπάχ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr