Βούλγαρος Πρόεδρος: Διαχρονικό πολιτικό παράδειγμα ο Τσάρος των Βουλγάρων Σαμουήλ




Οκτώβριος 9, 2014.

«Ο τσάρος Σαμουήλ, έκανε τα συμφέροντα της χώρας και του λαού του, προσωπικό του χρέος. Η ζωή του και η φήμη του έργου του, για τους διοικητές και τους απλούς Βούλγαρους στρατιώτες, πάντα θα  αποτελούν  παράδειγμα, στον αγώνα για τη Βουλγαρία, την ανεξαρτησία και την τιμή των Βουλγάρων», είπε ο πρόεδρος της 


Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ κατά την ομιλία του στην τελετή στο Εθνικό Πάρκο- Μουσείο «Κάστρο Σαμουήλ», κοντά στο χωριό Κλιούτς, με την ευκαιρία των 1.000 χρόνων από το θάνατο του πιο αξιόλογου μεσαιωνικού βασιλιά των Βουλγάρων.

«Αυτός ο περίφημος βασιλιάς των Βουλγάρων, ο Σαμουήλ, όπως περιγράφηκε τον 13ο αιώνα από βυζαντινό συγγραφέα, θα συνεχίσει  να είναι το διαχρονικό σύμβολο όχι μόνο για τις μέρες μας αλλά και για αμέτρητες γενιές που θα έρθουν», τόνισε ο Ρόσεν Πλεβνέλιεφ.

Θα προσθέσει στη συνέχεια: 

«Το άγαλμά του δεν χρειάζεται να είναι από τόνους μαρμάρου ή χαλκού για να τον θυμόμαστε, γιατί έχει καλύψει μια θέση στην καρδιά και τη ψυχή μας».


Η σύγχρονη Ελλάδα

«Με υπερηφάνεια, στις 6 Οκτωβρίου, πήγα ως αρχηγός του βουλγαρικού κράτους στη Θεσσαλονίκη, για να τιμήσω τα λείψανα του μεγάλου Ηγεμόνα της μεσαιωνικής Βουλγαρίας. 

Κατόπιν αιτήματος του βουλγαρικού κράτους, τα λείψανα του τσάρου των Βουλγάρων Σαμουήλ, εκτέθηκαν σε λατρεία, με την ευκαιρία των  1.000 ετών από θάνατό του», είπε ο Πλεβνέλιεφ και ευχαρίστησε την Ελλάδα για αυτήν την ιστορική χειρονομία.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Βουλγαρικού Κράτους, η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα για την ευρωπαϊκή στάση απέναντι στην Ιστορία και τη Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

«Μοιραζόμαστε τις αξίες της Ενωμένης Ευρώπης, είμαστε ενωμένοι στην κατανόηση της ιστορίας και πρέπει αυτή να διδάσκεται όπως, πραγματικά είναι, ανεξάρτητα από την περιοχή  που βρίσκεται ο καθένας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, σύμφωνα με το βουλγαρικό Κρος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr