Γερμανική ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία




Οκτώβριος 6, 2014.

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης μεταξύ του προέδρου της Ουκρανίας και της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η Γερμανία απέστειλε 112 φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες κατοίκους της Ντονμπάς (Νέας Ρωσίας) και οι γερμανικές νταλίκες πέρασαν, ήδη, τα ουκρανικά σύνορα.


Παραλήπτης της γερμανικής ανθρωπιστικής βοήθειας καθορίζεται η ουκρανική κρατική υπηρεσία εκτάκτων αναγκών η οποία θα υποστηρίξει την υλοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με το ρωσικό Ίντερφαξ.

Τα αγαθά από την Γερμανία συνοδεύει ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Hans-Joachim Fuhtel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην πόλη Χάρκοβ θα φθάσουν 25 φορτηγά χωρητικότητας 22 τόνων και 10 φορτηγά των 10 τόνων.

Για τις ανάγκες των προσφύγων από την Ντονμπάς, θα μοιρασθούν ρούχα, κλινοσκεπάσματα, κρεβάτια, ντουλάπια, καρέκλες, ψυγεία, φούρνοι μικροκυμάτων, ηλεκτρικές κουζίνες, πλυντήρια ρούχων και μαγειρικά σκεύη.

Επίσης, θα παραδοθεί ιατρικός εξοπλισμός και φάρμακα, εργαλεία, βοηθητικά μηχανήματα για επισκευές σπιτιών, γεννήτριες ντίζελ, λάμπες μπαταριών για τα καταφύγια του Χάρκοβ, όπου διαμένουν οι πρόσφυγες.

Όπως σημειώνεται από τέλη Αυγούστου, σε μια συνάντηση με την Μέρκελ, ο Ποροσένκο εξέφρασε την πρόθεση της Γερμανίας να παράσχει στην Ουκρανία ανθρωπιστική βοήθεια για τους εσωτερικά εκτοπισμένους.

Ήδη, από το Σεπτέμβριο, η Ουκρανία έλαβε επίσημη επιστολή από την γερμανική Εταιρεία για τη Διεθνή Συνεργασία (GIZ) να παράσχει στην Ουκρανία το ανθρωπιστικό φορτίο.

Συνολικά, μέσα στον Οκτώβριο, θα φθάσουν στην Ουκρανία, περισσότερα από 110 φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας (χειμωνιάτικα ρούχα, οικιακές συσκευές) και περισσότερα από 100 φορτηγά με τεχνικό εξοπλισμό για κατασκευή προκάτ σπιτιών για βραχυπρόθεσμη διαμονή, στα άτομα που έχουν εκτοπιστεί από τις περιοχές των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr