Σκόπια: Παρατηρήσεις σε αλβανικό οργανισμό τουρισμού για ονομασία ‘FYROM’




Οκτώβριος 1, 2014.

Τίρανα- Αλβανία.
«Ο αλβανικός οργανισμός τουρισμού,  θα διορθώσει το σφάλμα που έγινε σχετικά με το όνομα της χώρας μας, αφού η εταιρεία μας «Ίλιντεν» που εδρεύει στα Τίρανα, μετά την αντίδρασή της, έλαβε θετική απάντηση από τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της Αλβανίας», γράφει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, Ούτρινσκι.


Η αντίδραση προήλθε από χάρτη που έκδωσε ο αλβανικός οργανισμός, όπου η γειτονική χώρα ονομάζεται ως FYROM.

Η σκοπιανή εταιρεία «Ίλιντεν» αναφέρει ότι δεν θα μπορούσε να προωθήσει τον χάρτη αυτόν στους οικισμούς που κατοικούνται από  Σλάβους στο Γκόλο Μπάρντο, στο Γκόρα και στην περιοχή της Πρέσπας.

«Στον τουριστικό χάρτη που δημοσιεύθηκε από τον  αλβανικό οργανισμό, η  χώρα μας αναφέρεται ως «MACEDONIA FYROM» και στις λεπτομέρειες, την πρεσβεία μας την αναφέρει ως πρεσβεία της «FYROM MACEDONIA», ενώ σε άλλα κράτη αναφέρεται ως ‘Republic Macedonia’», σημειώνει το δημοσίευμα και προσθέτει ότι ο αλβανικός οργανισμός τουρισμού, θα διορθώσει το λάθος της ονομασίας, δικαιολογούμενος ότι αυτήν την ονομασία «MACEDONIA FYROM», έχει η Google στους χάρτες της.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr