Kobanî : Νέα δραματική εξέλιξη- Οι τζιχαντιστές ελέγχουν το 50% της πόλης




Οκτώβριος 18, 2014.



#YPG commander Meryam:"the news of ISIL retreated out of #Kobane isnt true they receive reinforcements, there are on all sides of the city"

Σχετική αναφορά στο Twitter, μόλις πριν 10 λεπτά, από τον διοικητή  Μεριάμ, των ένοπλων κουρδικών ομάδων λαϊκής άμυνας- YPG: 

«Η είδηση ότι υποχώρησε το ‘Ισλαμικό Κράτος’ (ISIL) από την Kobane,  δεν είναι αλήθεια, λαμβάνουν ενισχύσεις και βρίσκονται σε όλες τις πλευρές της πόλης».

--

Οι τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ έχουν στείλει ισχυρές ενισχύσεις  στην πολιορκία της πόλης Kobanî στη βόρεια Συρία με μαχητές από τις επαρχίες του Χαλεπίου και της Ράκα, για να βοηθήσουν  τις ισλαμικές ομάδες που πολιορκούν  την κουρδική πόλη.

Σήμερα, όπως δημοσιεύθηκε από το γαλλικό πρακτορείο- με πηγές από τη Συρία- οι τζιχαντιστές ελέγχουν, ήδη, το 50% της πόλης.

Την Παρασκευή, όπως είχαμε σημειώσει, είχαν ξεσπάσει νέες συγκρούσεις και οι ισλαμιστές πραγματοποίησαν 28 επιθέσεις σε συνοικίες της πόλης.

Η Τουρκία αρνείται να βοηθήσει τους Κούρδους

Η Τουρκία, σημειώνει το δημοσίευμα, συνεχίζει να αντιστέκεται στις πιέσεις των συμμάχων, να αναλάβει έναν πιο ενεργό ρόλο στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών, παρά στον κίνδυνο  της χειρότερης δυσφήμισης που λαμβάνει στο πρόσωπο του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η άρνηση της  ανέκφραστης τουρκικής κυβέρνησης να έρθει σε βοήθεια της κουρδικής πόλης της Συρίας, Κομπάνι, που πολιορκείται από τους εξτρεμιστές του ‘ΙΚ’ μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, έχει λάβει μορφή κατηγορίας, κριτικής και απειλών από πολλούς διεθνείς παράγοντες.

Παρ’ όλα αυτά, η Τουρκία αρνείται πεισματικά να παραχωρήσει την αεροπορική βάση  στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και στη διεθνή συμμαχία, και να συμμετάσχει με αυτόν τον τρόπο στις προσπάθειες κατά του ‘ισλαμικού κράτους’.

Σήμερα τα αμερικανικά μαχητικά έχουν προκαλέσει έξι αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Kobanî. Καταστράφηκαν θέσεις των εξτρεμιστών, οχήματα και βαρύς οπλισμός που βρίσκεται γύρω από την πόλη.

Επίσης αεροπορικές επιθέσεις έγιναν και σε τοποθεσίες άντλησης πετρελαίου καθώς και σε κέντρα των ισλαμιστών στο Ιράκ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr