NATO: Η Τουρκία μπορεί να εξουδετερώσει εισβολή τζιχαντιστών




Οκτώβριος 17, 2014.
Η Τουρκία έχει τις δυνατότητες να εξουδετερώσει μια ενδεχόμενη  απόπειρα εισβολής τζιχαντιστών του ‘ισλαμικού κράτους’  από τη Συρία, χωρίς να χρειάζεται τη βοήθεια του NATO.
 
Η άποψη αυτή εκφράσθηκε σε συνέντευξη με τον  Αμερικανό αναπληρωτή διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων στην Ευρώπη, στρατηγό  Γουόλτερ Πάιατ, όπως σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο itar Tass.
 Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Τουρκία, ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας,  έχουν τέτοιες δυνατότητες, που σε περίπτωση εισβολής από τζιχαντιστές του ’ισλαμικού κράτους’ , να αντιμετωπισθούν άμεσα, πρόσθεσε, μάλιστα, ότι τις ίδιες εκτιμήσεις έχει και η Άγκυρα.
«Οι Τούρκοι δεν μας ζήτησαν να διατηρήσουμε ενεργό  έλεγχο στα σύνορά τους με τη Συρία», είπε ο στρατηγός, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να αυξήσουν τις χερσαίες δυνάμεις τους στην Ευρώπη, εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.
«Λόγω της  αντιμετώπισης προβλημάτων της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να ξαναδημιουργήσουν τον αριθμό των χερσαίων δυνάμεων που είχαν παλαιότερα στην Ευρώπη» είπε ο στρατηγός.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr