Κούρδοι του PKK σκότωσαν αξιωματικούς της αστυνομίας στην πόλη Μπινγκόλ




Οκτώβριος 10, 2014.

Δύο αξιωματικοί της τουρκικής αστυνομίας σκοτώθηκαν σε επίθεση που πραγματοποίησαν Κούρδοι αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK στην πόλη Μπινγκόλ στην νοτιοανατολική Τουρκία.


Η επίθεση των Κούρδων έγινε στους αστυνομικούς, οι οποίοι διενεργούσαν τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν κατά τα διαδηλώσεις των Κούρδων κατά της τουρκικής κυβέρνησης για τη στάση της, στους Κούρδους της πόλης Κομπανί της Συρίας, που απειλούνται από τους τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’.

Το δημοσίευμα της Σαμπάχ αναφέρει ότι σκοτώθηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος στην Μπινγκόλ, Atalay Urker,  και ο υποδιοικητής Atif Sahin εξέπνευσε στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε.

Μετά τη δολοφονική επίθεση,  οι Κούρδοι του PKK κυνηγήθηκαν από τους Τούρκους αστυνομικούς, οι οποίοi σκότωσαν τρεις Κούρδους και τραυμάτισαν έναν ακόμη.

Τοπικό τουρκικό δημοσίευμα, προσθέτει ότι οι Κούρδοι που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, σκοτώθηκαν σε ενέδρα της τουρκικής αστυνομίας στη «γέφυρα Μουράτ», καθώς προσπαθούσαν να  διαφύγουν προς την επαρχία Ντιγιαρμπακίρ.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων Κούρδων ανταρτών του PKK, γράφει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr