ΟΑΣΕ: Στο Ντονέτσκ καταγράφηκε κίνηση 43 αδιευκρίνιστων στρατιωτικών φορτηγών




Νοέμβριος 12, 2014.

Εκπρόσωποι της ειδικής αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία κατέγραψαν κίνηση μιας φάλαγγας στρατιωτικών οχημάτων με στρατιωτικό εξοπλισμό, χωρίς να υπάρχουν σε αυτά οποιαδήποτε  καθοριστικό σήμα, στα ανατολικά προάστια του Ντονέτσκ, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα επικαλούμενο την ιστοσελίδα του Οργανισμού.


Ο ΟΑΣΕ αναφέρει συγκεκριμένα ότι στις 07:45 τοπική ώρα, στις 11 Νοεμβρίου σε τρία χιλιόμετρα ανατολικά από το κέντρο του Ντονέτσκ, οι παρατηρητές είδαν ένα κομβόι από 43 στρατιωτικά φορτηγά, χρώματος πράσινου  χωρίς διακριτικά  με κάλυψη να κινούνται προς την κατεύθυνση του κέντρου της πόλης.

Επιπλέον, το δημοσίευμα σημειώνει ότι πέντε φορτηγά έσυραν οβιδοβόλα 120 χιλιοστών. Άλλα πέντε φορτηγά  μετέφεραν μερικώς καλυμμένα πυραυλικά συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων.

Νωρίτερα, συνεχίζει το δημοσίευμα, μέλη του αμερικανικού δημοσιογραφικού οργανισμού Associated Press, ανέφεραν ότι είδαν 80 φορτηγά με μουσαμάδες, χωρίς διακριτικά στο έδαφος που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών στην Ντονμπάς.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, κάποια φορτηγά μετέφεραν στρατιώτες.

-
Η πληροφορία εκτός από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, 'πέρασε' και στα ουκρανικά.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr