«Σλάβοι, Τούρκοι, Εβραίοι και Έλληνες, ενωμένοι κατά της επίσκεψης της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία»




«Μακεδονικές», Ελληνικές, Τουρκικές και Εβραϊκές κοινότητες στην Αυστραλία θα διαμαρτυρηθούν από κοινού με τις αυστραλιανές αρχές κατά την άφιξη  των μελών του υπερ-εθνικιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής», σημειώνει το δημοσίευμα

Νοέμβριος 12, 2014.

Σκόπια.

Επικεφαλής του κλιμακίου της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία, θα είναι ο βουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το κόμμα, Γιώργος Επιτήδειος , ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν πολλές συναντήσεις με ομογενείς στο Σύδνεϋ και τη Μελβούρνη.


«Σλάβοι από τη Μακεδονία, Έλληνες, Τούρκοι και Εβραίοι, από τις αυστραλιανές  κοινότητες θα συντονισθούν με τις αυστραλιανές αρχές κατά την άφιξη των μελών του υπερ-εθνικιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, όπως ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα  της ‘Telegraf’ των Σκοπίων.


Επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία θα είναι ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Επιτήδειος, ο οποίος ανακοίωνωσε ότι θα υπάρξουν αρκετές συναντήσεις με  Έλληνες ομογενείς στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, γράφει το δημοσίευμα

Μέλη της σλαβικής διασποράς της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας των Σκοπίων- FYROM, υπογράμμισαν ότι η παρουσία της Χρυσής Αυγής δεν εγκρίνεται από το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινότητας, παρόλο που το κόμμα θέλει να δείξει ότι τα μέλη τους είναι ευπρόσδεκτα στην αυστραλιανή ήπειρο.

Διαμαρτυρία για την άφιξη των μελών της ακροδεξιού κόμματος ετοιμάζουν και οι Σλάβοι των Σκοπίων, μέσω μιας οργάνωσης που αποκαλείται «Μακεδονική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αυστραλίας» η οποία προειδοποίησε τον κίνδυνο εξάπλωσης της ρατσιστικής προπαγάνδας στην Αυστραλία με τον φορέα της Χρυσής Αυγής.

Ο Ίτσο Ναϊντόβσκι, ακτιβιστής, της Σλαβο-σκοπιανής κοινότητας στην Αυστραλία, που αυτοχαρακτηρίζεται ως «Μακεδόνας», είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα προσπαθήσει να σχηματίσει παραρτήματα, αλλά θα αποτύχει εξαιτίας της αντίστασης που θα συναντήσει από τους Έλληνες της διασποράς και τις επίσημες αυστραλιανές αρχές.

Ο Ναϊντόβσκι- σύμφωνα με το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων- τόνισε ότι  «η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία υποστήριξη από την ελληνική ομογένεια στην Αυστραλία», όπως γράφει η Τέλεγραφ των Σκοπίων.

Το σκοπιανό δημοσίευμα επισημαίνει ότι παρά την πτωτική υποστήριξη της διασποράς, η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες-συνεχίζει το δημοσίευμα- η Χρυσή Αυγή είναι  τρίτη πολιτική δύναμη, πίσω από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η τελευταία έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σημειώνεται μια ολοένα υποστήριξη προς το κόμμα της Χρυσής Αυγής και η ελληνική νεολαία ενισχύει το κόμμα αυτό γιατί είναι πατριωτικό  και δεν επιθυμούν να χαρακτηρίζεται ως ‘φασιστικό’ ή ‘νεοναζιστικό’, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr