Η Ρωσία παρέδωσε 450 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ




Νοέμβριος 16, 2014.

Κομβόι ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας έφθασε στο Λουγκάνσκ και στο Ντονέτσκ, όπως αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Την ώρα αυτή η βοήθεια εκφορτώνεται στον προορισμό τους.


«Η αυτοκινητοπομπή αποτελείται από 70 φορτηγά (από τα οποία 50 προορίζονταν για το Ντονέτσκ και 20 για το Λουγκάνσκ) και θα παραδοθούν συνολικά 450 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας στις νοτιο-ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας», όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, Όλεγκ Βορόνοφ.

Η Ρωσία από τον Αύγουστο, έχει αποστείλει επτά αυτοκινητοπομπές με παροχή βοήθειας στην Ανατολική Ουκρανία, μια περιοχή που πάσχει  από ανθρωπιστική κρίση μετά την στρατιωτική επιχείρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, εναντίον των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας της περιοχής.

Η ανθρωπιστική βοήθεια αυτή τη φορά περιείχε τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό, καύσιμα και φάρμακα και χοντρά ρούχα καθώς και προμήθειες για πλήρωση των αποθεμάτων των κατοίκων ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

Το προηγούμενο κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας είχε φθάσει στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ στις 4 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr