51 χιλιάδες είναι οι Σλάβοι των Σκοπίων με βουλγαρικά διαβατήρια




Νοέμβριος 20, 2014.

Οι πρώτοι ,εκτός χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έλαβαν βουλγαρικά διαβατήρια είναι οι Ρώσοι, δεύτεροι είναι κάτοικοι του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM,  σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία- Eurostat, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βουλγαρίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ‘Βεστ’ των Σκοπίων. 


Το βουλγαρικό υπουργείο Δικαιοσύνης, νωρίτερα φέτος, ανακοίνωσε ότι από το 2001 μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους, περίπου 51 χιλιάδες Σλάβοι του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM,  έχουν λάβει την βουλγαρική υπηκοότητα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν τηρεί στατιστικά στοιχεία για τους πολίτες της που έλαβαν διπλή ή τριπλή υπηκοότητα.

Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι τα εν λόγω δεδομένα και ακριβή στοιχεία, μπορούν να ληφθούν από τα υπουργείο Εσωτερικών των ξένων χωρών, από τις οποίες  οι πολίτες της χώρας έχουν λάβει διαβατήρια. Προσθέτει, ακόμη, ότι οι πολίτες αυτοί  απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που έχουν οι υπόλοιποι πολίτες του κράτους των Σκοπίων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr