Συρία: Οι τζιχαντιστές κρύβονται μεταξύ των αμάχων, αναφέρει έκθεση του ΟΗΕ




Νοέμβριος 14, 2014.

Οι τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ κρύβονται μεταφέροντας τα όπλα τους σε σπίτια πολιτών και σε νοσοκομεία κατά την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών του Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, αναφέρει έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που διερευνά εγκλήματα πολέμου στη Συρία.


Η έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Ανεξάρτητη Διεθνή Εξεταστική Επιτροπή, σχετικά με τη Συρία, την Παρασκευή, αναφέρει, επίσης, ότι οι τρομοκράτες της ομάδας του ‘ΙΚ’,  έχουν δημιουργήσει κέντρα συγκέντρωσης  σε  νοσοκομεία και σχολεία.

Ο Paulo Sergio Pinheiro, πρόεδρος της ερευνητικής επιτροπής, δήλωσε ότι «οι καταχρήσεις, οι παραβιάσεις και τα εγκλήματα που διαπράττονται από το λεγόμενο ‘ισλαμικό κράτος’, είναι εσκεμμένα και υπολογισμένα».

Οι τζιχαντιστές του ‘Ισλαμικού Κράτους’-‘ΙΚ’,  επιβάλουν  τον «κανόνα του τρόμου» σε περιοχές όπου βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους, όπως είπε ο Πινέιρο.

Η έκθεση βασίζεται σε περισσότερες από 300 μαρτυρίες , αυτοπτών.

 Η έκθεση αναφέρει ότι οι τζιχαντιστές κόβουν τα δάκτυλα όσων πολιτών καπνίζουν τσιγάρο και τους μαστιγώνουν όταν δεν παρακολουθούν στο τζαμί τις προσευχές της Παρασκευής.

Τα κορίτσια από την ηλικία των 13 ετών τα αναγκάζουν να παντρευτούν τζιχαντιστές, είπε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Haberler.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr