Η Τουρκία ανησυχεί για τον εκτοπισμό των ανταρτών από το Χαλέπι





Ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη συνάντηση με τον Αχμέτ  Τουμάχ

Νοέμβριος 13, 2014.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του την Τετάρτη για τη συριακή πόλη Χαλέπι, που  βομβαρδίζεται από τα κυβερνητικά στρατεύματα.


«Ο κόσμος βλέπει τις θηριωδίες αυτές, όπως έγιναν στη Δαμασκό και στη Χάμα», είπε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στο αεροδρόμιο Εσένμπογκα της Άγκυρας.
Πρόσθεσε ότι «η Άγκυρα είναι «ευαίσθητη» στην κατάσταση του Χαλεπίου «από την καλή πλευρά».

Υπενθύμισε τον ηγετικό ρόλο της πόλης που αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Συρίας και κεντρικός κόμβος της οικονομίας της χώρας αυτής.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το σκηνικό με ένα ερειπωμένο Χαλέπι δεν έχει προκύψει από τις οδομαχίες μεταξύ των διαφόρων ομάδων, αλλά είναι αποτέλεσμα των αεροπορικών επιδρομών του καθεστώτος του Άσαντ.

Νωρίτερα ο Νταβούτογλου είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Εθνικού Συνασπισμού της Συρίας, Αχμέτ Τουμάχ για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα.

Το Χαλέπι, η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Συρίας, παραμένει πολιορκημένη από τη μία πλευρά από τον κυβερνητικό στρατό και από την άλλη από το ‘Ισλαμικό Κράτος’ και από αντάρτες της ένοπλης αντιπολίτευσης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που κρατούν ορισμένες γειτονιές.

Την τελευταία εβδομάδα υπήρξε σημαντική πρόοδος των κυβερνητικών δυνάμεων με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί τζιχαντιστές και τρομοκράτες, ενώ πολλοί τραυματίες αντάρτες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Τουρκίας, στο Χατάι.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr