Συριακό Παρατηρητήριο: Προώθηση των Κουρδικών δυνάμεων στην Κομπάνι




Νοέμβριος 11, 2014.

Αξιόπιστες πηγές ανέφεραν στο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ότι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των μαχητών του YPG  και των τρομοκρατών του ‘Ισλαμικού κράτους’,  ξέσπασαν χθες το βράδυ και κράτησαν μέχρι το πρωί, στο νότιο τμήμα της πόλης Κομπάνι, όπου οι Κούρδοι προωθήθηκαν σε διάφορες θέσεις.


Επιπρόσθετα, πολεμικά αεροσκάφη, των Αμερικανών και του συνασπισμού, πραγματοποίησαν τρεις  επιδρομές χτυπώντας θέσεις στα νοτιοανατολικά της Κομπάνι. Οι πληροφορίες αναφέρουν για απώλειες.

 Επίσης, αξιόπιστες πηγές από την πόλη αλ Ράκα, ενημέρωσαν το Παρατηρητήριο ότι το ‘ισλαμικό κράτος’ θα κινητοποιήσει τους  μαχητές του στην ύπαιθρο της Χομς και της Χάμα, προκειμένου  να επιτύχουν νίκες σε αυτές τις δύο επαρχίες, για να τονωθεί το ηθικό τους, που έχει πέσει με την αποτυχία της κατάληψης της πόλης Κομπάνι.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ένας πολύ σημαντικός ηγέτης των τρομοκρατών, δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές  έχουν κλονισθεί από την άγρια αντίσταση που καταβάλουν οι μαχητές του YPG, παρά το ότι είχαν πυροδοτηθεί  περισσότεροι από 20 τζιχαντιστές αυτοκτονίας και παγιδευμένα οχήματα, και όλοι είχαν πιστέψει, ότι σε λίγες ημέρες θα γινόταν η έφοδος στην πόλη. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η πόλη Κομπάνι έχει  στερήσει από την οργάνωση εκατοντάδες μαχητές.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr