Η Ιορδανία ανακάλεσε τον πρέσβη της στο Ισραήλ




Νοέμβριος 5, 2014.

Το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας, την Τετάρτη ανακάλεσε τον πρέσβη της στο Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αυξανόμενη  και πρωτοφανή κλιμάκωση των συνεχιζόμενων  παραβιάσεων στο τζαμί ‘Αλ Ακσά’ της Ιερουσαλήμ, όπως σημειώνει  το αραβικό δίκτυο  Bokra’.


Η πηγή επικαλείται το ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων ‘ Petra’, το οποίο αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Αμπντουλάχ  Ενσούρ έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών Νάσερ Τζούντεχ να ανακαλέσει τον πρέσβη της χώρας στο Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις και συγχρόνως να ενεργήσει για μια άμεση καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τις ισραηλινές επιθέσεις στο al Aqsa.

Η Ιορδανία είχε προειδοποιήσει εδώ και ημέρες ότι παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση στο ιστορικό τζαμί και θα αντιδράσει σε συνέχιση των επεμβάσεων του Ισραήλ σε αυτό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας έλαβε εντολή να προβεί σε όλα τα απαραίτητα μέτρα για το θέμα. Το ‘Petra’ σημειώνει ότι  από την ημέρα που άρχισαν οι κλιμακωτές παραβιάσεις στο τζαμί Αλ Ακσά, σήμερα ήταν οι πιο βίαιες, όπου δεκάδες προσκυνητές  τραυματίσθηκαν μετά από την έφοδο των ισραηλινών στο τζαμί για πρώτη φορά.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr