Σκόπια: Νέος γύρος συνομιλιών για το όνομα στη Νέα Υόρκη




Νοέμβριος 5, 2014.

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM, πρέσβης Μάθιου Νίμιτς- Matthew Nimetz,  συγκάλεσε ένα νέο γύρο συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών στις 12 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη.


Στη συνάντηση θα παραστούν οι πρέσβεις Ελλάδας και Σκοπίων, Αδαμάντιος Βασιλάκης και Βάσκο Ναουμόφσκι- Васко Наумовски, αντίστοιχα.

Οι συναντήσεις θα γίνουν στην έδρα του  ΟΗΕ, κατά τις οποίες ο Νίμιτς θα συναντηθεί χωριστά με τους δύο διαπραγματευτές και στη συνέχεια θα γίνει κοινή συνάντηση.

Σκοπός της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, είναι η συνέχιση της προσπάθειας για την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας.

Οι τελευταίες συνομιλίες στη Νέα Υόρκη, έγιναν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης  των Ηνωμένων Εθνών, το Σεπτέμβριο, όπου ο νοτιοσλάβος υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι, συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μετά από αυτή τη συνάντηση, ο Πόποσκι είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να μην έχει ενεργό ενδιαφέρον στην επίλυση της  διαφοράς, όπως σημειώνει το σλαβικό των Σκοπίων MKD.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr