Στρώμνιτσα: Παρουσίαση του βιβλίου «Το όνομα είναι η πατρίδα μας»




Νοέμβριος 5, 2014.

Σκόπια.

Στην πόλη Στρώμνιτσα (ή Στρούμιτσα όπως τη λένε οι Σλάβοι), έγινε παρουσίαση ενός βιβλίου που αποτελεί έργο μιας ομάδας νοτιοσλάβων συγγραφέων, το οποίο θεωρείται ως «ένα πολύ σημαντικό βήμα στην παγκόσμια διαφώτιση  για την περιοχή της Μακεδονίας, τόσο για το όνομα της Μακεδονίας, όσο  και του ονόματος των Μακεδόνων», όπως σημειώνει η εφημερίδα ‘Βέτσερ’.


Το βιβλίο που  έχει τίτλο « Το όνομα της πατρίδας μας»[« Името е нашата татковина»] , εκδόθηκε από το σλαβικό ακροδεξιό κίνημα του νοτιοσλαβικού κράτους,  που έχει την ονομασία« Μακεδονικό Μανιφέστο». 

Η παρουσίαση έγινε από τον καθηγητή Δρ Τοντόρ Τσεπρεγκάνοφ- Тодор Чепреганов, που τόνισε ότι το «Μακεδονικό Μανιφέστο» με την έκδοση αυτή ‘κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης'.

Το βιβλίο περιέχει – όπως αναφέρεται- βασικά αποσπάσματα από διάφορα ιστορικά βιβλία,  από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, μέσω των οποίων, επιδιώκεται να παρουσιασθεί η συνέχεια του ονόματος της Μακεδονίας και των Μακεδόνων, «μια αδιάκοπη διαδρομή και συνέχεια των ανθρώπων που έζησαν και (των Σλάβων που) ζουν σε αυτά τα εδάφη»..., όπως δήλωσε ο καθηγητής Δρ Τοντόρ Τσεπρεγκάνοφ.

Εκτός από τον καθηγητή αυτόν, σχετικές παρεμβάσεις έγιναν από μερικά μέλη του κινήματος «Μακεδονικό Μανιφέστο».

Η παρουσίαση του βιβλίου στην Στρώμνιτσα είναι η τρίτη, που γίνεται στο νοτιοσλαβικό κράτος, προηγούμενες παρουσιάσεις έγιναν στα Σκόπια και στο Ράντοβιτς, για την τόνωση του αισθήματος στο λαό,  ότι οι σημερινοί κάτοικοι του νοτιοσλαβικού κράτους είνια απόγονοι των ...αρχαίων Μακεδόνων!

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr