Ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε επανεξέταση της στρατηγικής εναντίον της Συρίας




Νοέμβριος 13, 2014.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ζήτησε από τους συμβούλους του να εξετάσουν την πολιτική της κυβέρνησης έναντι της Συρίας, αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει αδυναμία αντιμετώπισης της τρομοκρατικής οργάνωσης του ‘ισλαμικού κράτους’ χωρίς πρώτα να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως σημειώνει το Κρος, επικαλούμενο το δίκτυο CNN.


Ανώτεροι αξιωματούχοι της αμερικανικής διοίκησης ανέφεραν στην αμερικανική τηλεόραση την περασμένη εβδομάδα ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας πραγματοποίησε τέσσερις συναντήσεις για το ρόλο της συριακής κυβέρνησης στην εκστρατεία εναντίον της οργάνωσης τζιχάντ του Ισλαμικού Κράτους.

«Ο πρόεδρος μας ζήτησε να αξιολογήσουμε τη συνολική στρατηγική», είπε ένας ανώνυμος αξιωματούχος , όπως ανέφερε το CNN.

«Το μακροπρόθεσμο πρόβλημα στη Συρία, περιπλέκεται από το γεγονός ότι αν θέλουμε πραγματικά να νικήσουμε το ‘ισλαμικό κράτος’ πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όχι μόνο στο Ιράκ, αλλά και στη Συρία», πρόσθεσε.

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε στο Ρόιτερ ότι ο Λευκός Οίκος δεν έχει αλλάξει στρατηγική ως προς τη Συρία «πραγματοποιήθηκαν πολλές συσκέψεις, σκοπός των οποίων ήταν να καθορισθεί ποια είναι η καλύτερη στρατηγική για να νικήσουμε το ‘ισλαμικό κράτος’ στο Ιράκ και τη Συρία με στρατιωτικά και πολιτικά μέσα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ομπάμα έχει καταστήσει σαφές ότι ο Άσαντ έχει χάσει τη νομιμότητα.

«Μαζί με τις προσπάθειες απομόνωσής του που θα επιβάλουμε στο καθεστώς του Άσαντ, συγχρόνως μαζί με τους συμμάχους θα ενεργήσουμε προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της μέτριας αντιπολίτευσης», είπε.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr