Ισραήλ: Λάθος η διαίρεση σε αριστερούς και δεξιούς




Νοέμβριος 4, 2014.

Πρόσφατα, η Ισραηλινή Αριστερά, προσέφυγε στο ισπανικό κοινοβούλιο για να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό Κράτος.

Νωρίτερα, μια παρόμοια έκκληση στάλθηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Μια ομάδα Ισραηλινών ανθρωπολόγων υποστήριξε την ιδέα της Αμερικανικής Ανθρωπολογικής Εταιρείας να μποϊκοτάρουν το Ισραήλ.


Ανάμεσα σε εκείνους που  υπέγραψαν τέτοιες επιστολές είναι επιστήμονες, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί.

Τους αποκαλούν προδότες, αλλά ως επί το πλείστον, αυτοί οι άνθρωποι είναι πατριώτες του Ισραήλ, όπως ακριβώς οι αντίπαλοί τους.

Αυτός είναι ο τρόπος που βλέπουν  την πορεία προς την ασφάλεια και την ευημερία του εβραϊκού κράτους.

Όπως αναφέρεται σε μία από τις επιτυχίες τους: «οι πιθανότητες της επιβίωσης και η συνέχιση της ύπαρξης του Ισραήλ, εξαρτάται από τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους ...επί της βάσει της αμοιβαίας αναγνώρισης του Ισραήλ από την Παλαιστίνη και το αντίθετο».

Η διαίρεση σε ‘Δεξιά’ και ‘Αριστερά’ στο Ισραήλ, είναι πολύ σχετική και ποικίλλει με το χρόνο.

... Στην πραγματικότητα και οι δύο παρατάξεις ζητούν το ίδιο πράγμα, να μην υπάρχει πόλεμος και να μπορούν να ζουν  σε ειρήνη στη χώρα τους.

Κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι το Ισραήλ θα παραμένει πάντα ένα στρατόπεδο. Η υπομονή εξαντλείται και φθάνουμε στο γεγονός η αριστερά να ζητά από άλλες χώρες να ‘ασκήσει πίεση» στο Ισραήλ.

Το πρόβλημα δεν είναι  ποιος έχει δίκιο (πιθανότατα κανένας) και μάλλον, το άτομα με αντίθετες απόψεις ολοένα και λιγότερο αντιλαμβάνονται τα άλλα ως συμπατριώτες , ως μέρος του λαού.

Το ‘αριστερό’ και το ‘δεξιό’ στρατόπεδο ορισμένες φορές αλληλο-μισούνται σε τέτοιο βαθμό, που είναι σαφώς μεγαλύτερος, από όσο μισούν τους τρομοκράτες, οι οποίοι επιδιώκουν να καταστρέψουν και τους δύο.

Επιπλέον, σε αυτήν την περίπτωση, μια διάσπαση της κοινωνίας, ακόμη και με ευεργετικές δυνάμεις, είναι λανθασμένη, γιατί έτσι μπορεί εύκολα να τη διαχειριστεί κάποιος και να τη χειραγωγήσει όπως επιθυμεί.

...Οι πολιτικοί μας δεν έχουν θάρρος να το παραδεχθούν για να  μην χάσουν την εξουσία. Είναι, πάντως, άξιο απορίας πως ακόμη και έξυπνοι άνθρωποι στρέφονται προς τα ξένα κοινοβούλια για να λύσουμε τα προβλήματά μας.




--
Υλικό από το mignews
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr