Σκόπια: «Η αρχαιολογία για τα παιδιά»




Νοέμβριος 19, 2014.

«Το ελκυστικό βιβλίο ‘Εισαγωγή στο παρελθόν, η Αρχαιολογία για τα παιδιά’,  ρίχνει φώς στα μυστηριώδη κομμάτια της ιστορίας μας, μέσα από τα πολλά ευρήματα σε συνάρτηση με την εκπαιδευτική διαδικασία, μεταφέρει στους νεότερους το αίσθημα  το που ανήκει και στην ταυτότητά τους», λέει η υπουργός πολιτισμού  Ελιζαμπέτα Καντσέσκα – Μιλέφσκα.


Το νέο αρχαιολογικό μουσείο στα Σκόπια, ξεκίνησε, χθες, την πρώτη εκπαιδευτική έκδοση του βιβλίου της αρχαιολογίας για τα παιδιά, ένα έργο που επιμελήθηκε η συγγραφέας  Ανέτα Φιντανόφσκι.

Το βιβλίο περιέχει πλούσια εικονογράφηση των αρχαιολογικών ευρημάτων  και εισαγάγει τη νέα γενιά  στην ιστορία που αρχίζει από την Παλαιολιθική Εποχή μέχρι την Τουρκοκρατία.

«Μέσα από τα δώδεκα θέματα αυτού του βιβλίου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη ζωή στο παρελθόν,  συγχρόνως να μάθουν για τους προγόνους μας, τις συνήθειές τους στην αρχαιότητα, τις πεποιθήσεις και τα έθιμα. Αυτή η δημοσίευση ρίχνει φως στα μυστηριώδη κομμάτια της ιστορίας μας,  και τα πολλά αντικείμενα  που βρέθηκαν μιλούν τα στοιχεία πολιτισμών που ζούσαν στα εδάφη μας», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Καντσέσκα Μιλέφσκα.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του Μουσείου Βεσέλα Τσέστοεβα, το βιβλίο έχει σχεδιασθεί για παιδιά από 6 έως 12 ετών και στην προετοιμασία του βιβλίου βοήθησε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων με σκοπό  τον καλύτερο τρόπο για τα παιδιά να εμβαθύνουν στην αρχαιολογία που είναι μια σύνθετη επιστήμη, σημειώνει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων ‘Βέτσερ’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr