Εφημερίδα Σκοπίων: Ο Βενιζέλος, ο Σόρος και οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν ταυτόσημες απόψεις για το όνομα




Νοέμβριος 14, 2014.

«Τα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού κόμμματος- SDSM,  και οι άνθρωποι του Ιδρύματος Σόρος, ταυτίζονται με τη θέση της Ελλάδας για το όνομα, αλλά και σε άλλα θέματα που βαίνουν σε βάρος της σλαβικής πλευράς στη διαπραγματευτική διαδικασία και τοποθετούν τη χώρα μας σε μειονεκτική θέση σε σχέση με το νότιο γείτονά της», γράφει σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα Κουρίρ των Σκοπίων.


Αυτές είναι οι απόψεις των μισθοφόρων του ιδρύματος Σόρος, που λένε ανοιχτά ότι υποστηρίζουν την αντιπολίτευση (των Σκοπίων) καθώς οι δηλώσεις από το SDSM, όπως εκφράζονται από την ηγεσία του κόμματος, είναι υπέρ των ελληνικών θέσεων που προσπαθούν να επιβάλουν στη διαφωνία του ονόματος.

Το δίλημμα παραμένει κατά πόσο αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι συνειδητά ή ασυνείδητα υπονομεύουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης και παραδίδονται στα ξένα συμφέροντα, όπως επιβεβαιώνουν τα γεγονότα.

Ένα, τέτοιο, παράδειγμα,  με αντι-σκοπιανές θέσεις – συνεχίζει το δημοσίευμα- είναι η δημοσίευση  από την εφημερίδα «Σλόμποντεν Πέτσατ»[ «Ελεύθερος Τύπος»] πριν από ένα μήνα ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου,  ο μεσολαβητής στη διαφωνία του ονόματος έκανε νέα πρόταση και ότι η πρόταση αυτή έλεγε ότι η χώρα θα ονομαζόταν «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας» και ως γλώσσα θα ήταν η «μακεντόνσκι» και οι κάτοικοι «πολίτες της Άνω Μακεδονίας».

Κανείς δεν είχε γνώση για μια τέτοια πρόταση, όπως αυτή που δημοσιεύθηκε, αλλά τέθηκε στη δημοσιότητα για να βάλει σε δύσκολη θέση την σκοπιανή πλευρά στις διαπραγματεύσεις. Άμεση, ήταν εξάλλου, και η διάψευση από το μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι καμία νέα πρόταση δεν υπήρξε.

Τέτοιες εικασίες σχετικά από την ελληνική πλευρά είναι ευπρόσδεκτες. Γιατί για τους Έλληνες αυτό  που λέμε εικασίες, είναι ένα μέρος του παιχνιδιού τους, ότι κάτι συμβαίνει στην υπόθεση και έτσι, αγοράζουν χρόνο. Επιπλέον, οι απόψεις που παρουσιάζονται από τους ανθρώπους του Σόρος και των μελών του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, δίνουν επιχειρήματα στον νότιο γείτονα για να δικαιολογήσει την καθυστέρησή  του στη διεθνή κοινή γνώμη.

«Το πραγματικό πρόβλημα είναι στο εσωτερικό των Σκοπίων και είναι θεσμικό. Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας και σεβασμού στο κράτος δικαίου. Σε κάθε σύγχρονη δυτική χώρα,  η δημοκρατία και η δικαιοσύνη δεν μπορεί να ταυτίζονται με την κρατική ιδεολογία, γιατί αυτό δημιουργεί αλυτρωτισμό, υπάρχουν, επίσης,  σημαντικά προβλήματα μεταξύ των Σκοπίων και της Βουλγαρίας», είπε σε μια περίπτωση  ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η ελληνική εξωτερική πολιτική βλέπει ως άλλοθι τέτοιες αξιώσεις και απόψεις που εκφράζονται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους ανθρώπους του ιδρύματος Σόρος. Προβαίνουν σε συνεχή κριτική ότι απειλείται η δημοκρατία, η ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το κράτος δικαίου, που σύμφωνα με τους αναλυτές της αντιπολίτευσης τα χρησιμοποιούν ως επιχειρήματα στην  αδυναμία τους να ανέβουν στην εξουσία και μέσα στην ήττα τους χρησιμοποιούν τα επιχειρήματα της Ελλάδας, ενισχύοντας τη θέση της για πίεση από τη διεθνή κοινότητα προς την κυβέρνηση της χώρας.

«Η ανυπαρξία του κράτους δικαίου και κράτος με πολιτικούς κρατούμενους και επιλεκτική δικαιοσύνη, αναφέρεται συνήθως από την αντιπρόεδρο του SDSM, Ραντμίλα Σεκερίνσκα. Επίσης, οι δηλώσεις του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεφ είναι συχνά υπέρ της Ελλάδας και τις θέσεις του δημοσιεύουν συχνά τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης», σημειώνει το δημοσίευμα, το οποίο προσπαθεί να χαρακτηρίσει ως προδότες τους πολιτικούς που έχουν αντίθεση άποψη από αυτήν του κυβερνώντος κόμματος του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr